Zeemeeuwen

De Zeemeeuwen zijn de Zeeverkenners van Impeesa. Bij de Zeemeeuwen zitten meiden van 11 tot 17 jaar.

Opkomsten

De opkomsten van de Zeemeeuwen zijn elke zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Als de lelievletten in het water liggen, zeilen de Zeemeeuwen de hele zomer op het Paterswoldsemeer. Op deze manier leren de Zeemeeuwen op een leuke en praktische manier de fijne kneepjes van het zeilen.
In de herfst en de winter zijn de opkomsten in het clubhuis in het Stadspark. Deze opkomsten worden gevuld met onderhoud van het rondhout (roeiriemen, masten et cetera), zeiltheorie en allerlei activiteiten en spelen, die te maken hebben met scouting en/of zeilen. In de winter in het clubhuis stoppen de Zeemeeuwen om 16.00 uur.
In het voorjaar gaan de Zeemeeuwen al weer naar het meer om daar -met veel lol- de boten te onderhouden door ze te schuren en te verven. Tijdens dit groot bootonderhoud zijn de opkomsten van 11.00 – 15.00.

Kampen

Ook de Zeemeeuwen gaan op kamp!
Met Hemelvaart gaan de Zeemeeuwen naar het Noordelijk Waterkamp (NoWaKa), met alle waterscoutinggroepen uit het Noorden.
In de zomer trekken de Zeemeeuwen 10 dagen met de boten door Friesland.
De herfstvakantie begint traditiegetrouw met het herfstkamp van Impeesa. De Zeemeeuwen gaan dan samen met de Meerminnen en de Cupido een weekend op pad.

In de kerstvakantie gaan de Zeemeeuwen op dropping met de jongens van Bestevaer (een Zeeverkennersgroep voor jongens gevestigd aan het Paterswoldse meer). De meiden worden dan aan het begin van de avond gedropt ergens in de Drentse bossen om via posten door opdrachten en kaartlezen uiteindelijk in een kampeerboerderij uit te komen.