Meerminnen

De Meerminnen zijn de welpen van Impeesa. Bij de Meerminnen zitten meiden van 7 tot 11 jaar. De opkomsten van de Meerminnen zijn iedere zaterdagmiddag van 11.00 – 13.00 in het Clubhuis in het Stadspark.

Opkomsten

Iedere opkomst begint met een opening waarna er verschillende activiteiten plaatsvinden zoals: knutselen, binnen en buiten spelletjes en uiteraard ook spelen die te maken hebben met zeilen. In de zomer gaan de Meerminnen minimaal één keer per maand zeilen op het Paterswoldse meer. Tijdens de opkomsten aan het Paterswoldse meer worden ook spelletjes gedaan, wordt gezwommen en leren de meiden zeilen in de eigen vletten.
De Meerminnen gaan ook drie keer per jaar op kamp!

Kampen

Met Pinksteren gaan de Meerminnen naar het Noordelijk Pinksterkamp (NPK), een kamp met alle scoutinggroepen uit het Noorden. Het NPK is het grootste jaarlijks terugkerende scoutingkamp van Europa (voor meer informatie zie ‘kampen’ of www.noorderlijkpinksterkamp.nl).
In de zomer gaan de Meerminnen met elkaar op zomerkamp. Natuurlijk wordt er dan altijd gezocht naar een leuke locatie nabij water, zodat er gezwommen en gezeild kan worden.

De herfstvakantie begint traditiegetrouw met het herfstkamp van Impeesa. De Meerminnen gaan dan samen met de Zeemeeuwen en de Cupido een weekend op pad.

Sinds 2010 gaan de Meerminnen net als alle andere waterwelpen van de Noordelijke scoutinggroepen naar de Welpendag op het NoWaKa (Noordelijk Waterkamp).