Impeesa: wie zijn wij?

Impeesa is een waterscoutinggroep voor meiden in Groningen. Impeesa bestaat uit drie speltakken: Meerminnen (7-11 jaar), Zeemeeuwen (11-17 jaar) en Cupido (18 jaar en ouder).  Binnen Scouting Nederland worden deze speltakken Welpen, Scouts en Stam genoemd.

Locatie

Impeesa is gevestigd in het Stadspark, daar staat het clubhuis (Concourslaan 5) en bij het Paterswoldsemeer heeft Impeesa een zeilverblijf (‘de Doos’ genoemd).

Bij Impeesa leer je zeilen op een gezellige manier samen met andere meiden van je leeftijd. Meer informatie over wat de verschillende speltakken zoal ondernemen is te vinden onder ‘Meerminnen’, ‘Zeemeeuwen’ en ‘Cupido’.

“Stoere meiden samen zeilen”

De Meerminnen van Impeesa maken op speelse wijze, door middel van activiteiten en spelletjes, kennis met de theorie en de praktijk van het zeilen. De Zeemeeuwen zeilen van april tot en met september. In de winter verzorgen zij bootonderhoud (schuren en lakken rondhout, teren van de vletten, et cetera.) en is er tijd voor zeiltheorie. De Cupidozen zijn actief als leiding, in commissies, ondersteunen bij activiteiten van Meerminnen en Zeemeeuwen en zijn ’s zomers uiteraard ook veel op het Paterswoldse meer te vinden in de lelievletten.

Onze vletten

Alle zeilboten van Impeesa zijn lelievletten. De lelievlet is de meest gebruikte stalen zeil-, roei- en wrikboot bij zeeverkennersgroepen van Scouting Nederland. De vier zeilboten van Impeesa zijn:

De Bolle, Taymir, Gjøa en de Jente.